Ons Verhaal

De vijf pijlers van Veggrill

Variatie

Eind augustus 2019 stond de zoveelste barbecue van die zomer op het programma. Als gastheer en gastvrouw waren wij aan zet om een lekker en uitgebreid assortiment aan groenten en vlees samen te stellen. Als 'foodies' weigerden we ons te beperken tot het klassieke aanbod en wilden we net dat ietsje meer kunnen aanbieden. Waarom enkel kiezen voor een assortiment aan koude groenten, terwijl we anders steevast voor een portie warme groenten op ons bord kiezen? Groenten om te grillen, it is! Maar waarom ons beperken tot één soort als we ook voor elk wat wils kunnen aanbieden?

Variatie daagt uit, geeft goesting en maakt het allesbehalve saai. Daarom is dit ook één van onze absolute pijlers geworden binnen Veggrill.

Op smaak

Het kunnen spelen met de verschillende groenten, elk volgens zijn eigenschappen op smaak gebracht en bereid.

Dit alles in de vorm van een brochette zodat er geen stukjes tussen de rooster belanden. Geef nu zelf toe: alles smaakt toch meteen beter op een stokje? Het staat u natuurlijk ook vrij om de stukjes van de brochette te halen. Ieder doet het op zijn/haar manier. Zolang het maar vlot en aangenaam koken blijft!  

Geen (tijd) verliezen

In 2020 kregen de wilde ideeën steeds meer vorm.

Links en rechts legden we ons oor te luister bij vrienden en familie. Waarom zouden zij wel of geen groenten grillen? Vaak hoorden we dat het geen zin heeft om al die verschillende groenten te kopen en er uiteindelijk maar enkele porties van nodig te hebben. De overschotten belanden dan al snel bij de kippen of in de diepvries om 'ooit' eens soep van te maken.

Anderen argumenteerden dat het schillen en versnijden van de groenten simpelweg te veel werk is. Zeker wanneer het om een grote variatie aan groenten gaat.

Lokaal

Hoe meer de tijd verstreek, hoe hardnekkiger het concept leefde in onze gedachten. Begin 2021 was de kogel volledig door de kerk. Veggrill was officieel geboren. We staan voor een prachtig, ecologisch product waarvoor we de grondstoffen zo veel als mogelijk in onze eigen omgeving gaan zoeken. Waarom het ver zoeken als de lokale teelt een ware goudmijn is? De brochettes van Veggrill kunnen zowel dienen om een zomerse barbecue tot een hoger niveau te brengen als om een gezellige gezinsmaaltijd wat smaak bij te brengen. Het enige wat u nodig heeft is een barbecue, grillpan of braadpan en vooral heel veel goesting in het ontdekken van deze heerlijke smaken!

167048092_115893417257302_33751148466508

Wij kijken er alvast naar uit om ons product tot bij u te krijgen! 

David en Hanne.